Ovenschotel chili con carne met pasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gr pasta
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels chili con carne kruidenmix
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 300 gr rode/bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gr)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje mais (a 150 gr)
  • 250 ml crème fraîche
  • 75 gr geraspte kaas
Bereiden
  • Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels van de chili con carne kruidenmix toe. Snijd de rode paprika’s in stukjes en bak een paar minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Kook ondertussen ook de pasta gaar.
  • Schep de bonen en mais bij de tomatensaus met gehakt en roer goed door. Schep dan de pasta er door. Doe de helft van het mengsel in een grote ingevette ovenschaal. Schep hier wat hoopjes van de crème fraîche op.
  • Doe de andere helft van de chili con carne met pasta erop en schep op de bovenkant weer wat hoopjes crème fraîche. Bestrooi vervolgens royaal met kaas en bak de ovenschotel met chili con carne en pasta 20 minuten in de oven.

Print Friendly, PDF & Email