Mosselsoepje

Ingrediënten (4 personen):
  • 50 g roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 cm rode peper, fijngehakt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 50 g bloem
  • 1 l mosselvocht (zie tip), op kamertemperatuur en gezeefd
  • 100 ml witte wijn
  • 75 ml slagroom
  • restje mosselen, bijv. 100-200 g
  • 4 takjes dille, grof gehakt
Bereiding
Een restje mosselen is een perfecte basis voor een feestelijk mosselsoepje. Bewaar ook het mosselvocht voor een extra rijk mosselsoepje.
  • Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de sjalot met de rode peper. Voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren.
  • Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.
  • Voeg de wijn, de slagroom en de mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.
Wijn: Beaurempart Côtes de Gascogne

Print Friendly, PDF & Email