Mosselen Cataplana

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 50 gram spekjes
  • 50 gram salami of chorizo, in blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes
  • 1 theelepel sambal
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 halve kruidenbouillonblokje
  • veel fijn geknipte verse koriander

Bereiding

  • Bak in een grote pan de spekjes en salami uit tot ze krokant zijn. Schep ze uit het vet.
  • Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook tot deze beginnen te kleuren. Voeg na een minuut de sambal toe en bak alles even door.
  • Voeg de wijn en het bouillonblokje toe en laat alles even een paar minuten pruttelen.
  • De mosselen toevoegen. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Schep de mosselen af en toe om. Kook alles tot de mosselen openstaan.
  • Garneer met de spekjes, salami en de koriander.

Print Friendly, PDF & Email