Met knoflook en kaas gegratineerde mosselen

Ingrediënten 
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 eetlepels verse krulpeterselie
  • 75 gram roomboter
  • 1 glas witte wijn (2 dl)
  • 1 visbouillonblokje, mag ook een groentebouillonblokje zijn
  • 150 gram geraspte pittige belegen kaas, liefst boerenkaas
  • 48 mosselen, of gewoon een zak of bak
  • zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
  • Verwarm de oven of grill op 200º C
  • Maak eerst de kruidenboter. Meng hiervoor de boter met de knoflook en peterselie en breng op smaak met peper en zout
  • Was de mosselen en kook ze 5 minuten in de wijn
  • Schep ze regelmatig om
  • Haal de mosselen los uit de geopende exemplaren
  • Bewaar 1 helft van de schelp en leg daar de mossel in. Leg ze in een lage ovenschaal waar je ze ook in serveert.
  • Leg klontjes kruidenboter op de mossels en strooi er geraspte kaas over
  • Schuif in de oven en onder de hete grill totdat de kaas is gesmolten
Wijn: Le Bottle Sauvignon Blanc

Print Friendly, PDF & Email