Kip met Jalapeño

Ingrediënten voor 2 personen 
  • 2 kipfilets met vel
  • 30 gram geraspte Cheddar
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 jalapeño
  • 1 theelepel BBQ rub (kies je favoriet)
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout
Overige Benodigdheden
  • BBQ met deksel
  • scherp mes
  • Kernthermometer
Bereiden
  • Steek de BBQ aan en ga uit van een hitte van ongeveer 175 graden.
  • Meng in een kommetje de roomkaas met het limoensap en de BBQ rub. Snipper de jalapeño goed fijn en roer deze met de geraspte cheddar door de roomkaas.
  • Bestrooi nu de vleeskant van de kipfilets met peper en zout en snijd in de kant van het vel de kipfilets overdwars een aantal keren in, maar niet door. Zorg dat er een aantal inkepingen ontstaan die je kunt vullen met het roomkaas mengsel. Vul iedere inkeping nu met het mengsel en zorg dat je alle een beetje goed aandrukt.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de kipfilets op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden.
  • Haal de jalapeño kipfilets van de BBQ en laat ze een paar minuutjes rusten voor je ze serveert.

Print Friendly, PDF & Email