Kabeljauw met tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4-6 stukjes kabeljauw filet of haasjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • Klontje roomboter
  • Scheutje olijfolie
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 blikje gepelde tomatenblokjes
  • 5 uitgelekte zongedroogde tomaatjes op olie
  • Half glas groente bouillon
  • 5-6 el gesnipperde peterselie
  • Snufje cayennepeper
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  • Neem een hapjespan of braadpan, boter met olijfolie smelten en de gewassen kabeljauw moten erin leggen. Bak 5 minuten langzaam aan een kant en draai dan voorzichtig om en bak in nog enkele minuten gaar. Vis uitnemen en apart leggen in een schaal.
  • Doe nog wat olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook. Blus af met witte wijn en laat inkoken. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de tomatenblokjes toe met een half glas groentebouillon. Breng al roerend aan de kook en voeg peterselie toe.
  • Laat 20 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
  • Doe dan de kabeljauw terug en laat warm worden.
  • Breng verder op smaak met een snufje cayennepeper, zwarte peper en zeezout.
  • Als de saus te dik is kan je  die verdunnen met wat extra groentebouillon.
  • Serveer de stukken vis in een diepe schaal met de saus erover, dit is erg lekker.

Drinkadvies: Bodegas Escudero Sauvignon Blanc, Rueda, Spanje

Print Friendly, PDF & Email