Groenten uit de oven met grof zeezout

Ingrediënten voor 2 personen
  • 400 g worteltjes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd
  • 12 champignons, steeltjes eraf
  • 2 preien, boven- en onderkant eraf, in ringen
  • handvol groene asperges, stugge onderkant eraf
  • 1 venkelknol, in partjes
  • 2 courgettes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd, in flinke stukken
  • 1 eetlepel fijngesneden verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel grof zeezout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
  • Schep de groenten in een grote schaal om met de tijm, olijfolie en azijn.
  • Doe de groenten in een grote braadslede en zet deze 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, schud de braadslede een paar keer flink en zet nogmaals 10 minuten in de oven of tot de groenten gaar, goudkleurig en zacht zijn.
  • Bestrooi met wittetruffelzout en dien meteen op.

Print Friendly, PDF & Email