Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 grote rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • Roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 200 ml balsamico azijn
  • 1 lepel honing
  • 4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken (of een ander mooi ras van de slager)
  • 200 g Fairtrade haricots verts

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Pel de rode uien en snipper de kleine ui. Pureer de tenen knoflook. Maak de haricots verts schoon.

Bereiden

  • Snijd de uien aan de bovenkant kruislings in.
  • Stop de rozemarijn erin en leg er een plakje boter op.
  • Rooster ze in een ovenschaal in ca. 20 minuten gaar.
  • Bak ze in de oven met de uien in ca. 20 minuten goudbruin.
  • Verwarm 1 el olie in een steelpan. Bak hier de knoflook en ui in.
  • Blus af met de azijn.
  • Kook op laag vuur in tot de azijn stroperig is.
  • Roer de honing erdoor.
  • Kook de haricots verts beetgaar.
  • Gril als laatste het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten.

Print Friendly, PDF & Email