Chow Mein noodles met in sambal gemarineerde kippendijtjes

Ingrediënten voor 4 personen:
Kip plus marinade
  • 600 gram kippendijen (van de slager)
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
Noodles
  • 500 g Chinese noedels (mie)
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 lente-uitjes
  • 1 stukje gember (ca. 20 g)
  • 4 baby-paksoi’s (evt. vervangen door 1 paksoi in stukken)
  • 250 g oesterzwammen
  • 7 el olie
  • 3 el shaoxingwijn (rijstwijn: AH)
  • 5 el sojasaus
  • 1 rode peper
  • 1 el sesamolie
Bereiding
  • Snijd de kippendijtjes in stukjes en voeg alle ingrediënten van de marinade toe. 
  • Kook de Chinese noedels beetgaar en spoel ze koud af.
  • Pel en snipper de knoflook, gember en lenteuitjes. 
  • Was de paksoi’s, schud ze goed droog en halveer ze in de lengte. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Verhit 5 el olie in een grote wok. Bak de afgekoelde noedels in ca. 5 minuten goudbruin in de olie. Schep de noedels uit de pan en houd ze apart. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak er de knoflook, de lente-ui en de gember ca. 30 seconden op hoog vuur in.
  • Voeg de paksoi en de oesterzwammen toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de shaoxingwijn en de sojasaus. Voeg de noedels toe en meng het geheel goed. Verwarm nog ca. 3 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Was de rode peper en snijd hem in dunne ringen. Verdeel het gerecht over kommen en druppel er de sesamolie overheen. Bestrooi met de rode peper.
  • Bak de stukjes kippendij en meng deze met de noodles.

Print Friendly, PDF & Email