Asperges Flamande

IngrediĆ«nten voor 2 personen
  • 1 kilo asperges
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels peterselie of bieslook
  • 200 gram roomboter
Bereiden
  • Schil de asperges nauwkeurig en snijd de kontjes af op 2 cm. Kook ze in 8 minuten en zet dan het vuur uit, pan even laten staan.
  • Kook de eieren 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. Prak de dooiers en de eiwitten apart.
  • Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.
  • Laat de boter zachtjes smelten maar niet kleuren. Doe er een snufje peper bij.
  • Schik de asperges op de borden, met de zachte punten in dezelfde richting. Kruid ze met een snufje nootmuskaat. Leg op elke portie, mooi op een rijtje, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.
  • Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.
Drinkadvies: Pinot Blanc Signature Wolfberger, Elzas

Print Friendly, PDF & Email