Elk jaar omstreeks maart gaat het bloed van wijnmakers, wijninkopers en wijncritics een stuk sneller stromen. Dé wijnbeurs van Europa strijkt als een soort circus neer in Düsseldorf. Uit 60 landen laten 6600 wijnboeren hun recente jaargangen en noviteiten proeven. Zorg wel dat je je huiswerk hebt gemaakt anders verdwaal je letterlijk in deze massa.

De afgelopen 2 dagen heb ik de producenten bezocht waar ik mee samenwerk, ik importeer de wijnen die zij met veel passie maken.
Het allermooiste moment was eergisteren, ik had een afspraak met Jean-Paul Loizeau, van wie ik veel wijn af neem uit de Languedoc-streek. Nadat we alle nieuwe jaargangen van alle wijnen geproefd hadden en de prijsverhogingen hebben moeten incasseren, wilde ik hem een hand geven om naar de volgende afspraak te gaan.

Oh wacht even, ik heb misschien iets wat je leuk vindt… als een wijnmaker dit tegen je zegt dan moet je opletten!
“Proef dit eens even” zegt Jean-Paul, “een nieuwe wijn, ik hoor graag wat je ervan vindt”

Ik proefde: Chardonnay Terre d’Amandiers “Les Flacons”, Pays d’Oc.

Wat een Wijn!

Krachtige houtgerijpte Chardonnay, rijk en mineralig, honing, nootjes vanille en zeker hout.
Klassieke stijl! Serveer op 12 graden in grote glazen.

Koop deze wijn en geniet van een geweldig glas.
€ 12,95 per fles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *