Ingredienten
- Prei (reken op 1 à 2 preien per persoon
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snij het loof van de prei en spoel deze af onder de koude kraan.
- Laat de preien even uitlekken en leg ze apart.
- Stook nu je BBQ op tot een flinke temperatuur, rond de 220 graden is prima.
- Smeer nu de preien in met de olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
- Als de BBQ op temperatuur is leg je de preien op de directe kant van de BBQ en sluit de deksel.
- Na een minuut draai je de preien een kwartslag. Je zal zien dat ze al flink zwart geblakerd zijn.
- Draai de preien elke minuut een kwartslag totdat ze rondom helemaal zwart is en zacht aan voelen. Haal de preien van de BBQ en laat deze eventjes afkoelen.
- Snij voorzichtig in de lengte de prei door tot net onder het zwarte velletje, dit is namelijk het enige gedeelte wat je niet kunt eten. Vouw nu voorzichtig het zwarte velletje naar buiten zodat er een soort bloem ontstaat. De binnenkant is nu heerlijk zacht geworden!