Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr gekookte basmatirijst (75-100 gr rijst p.p.)
- 250 gr verse zalmfilet (zonder huid), in kleine blokjes
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 lente uitjes, in dunne ringetjes
- een halve komkommer, in halve plakjes
- een avocado, in plakjes en blokjes
- 2 bospeentjes, in dunne reepjes (julienne)
- een bakje wakame (zeewiersalade)
- geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de zalmfilet in kleine blokjes.
- Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.
- Maak een marinade van de sesamolie, de sojasaus en de lente uitjes en meng de zalm met de marinade. Zet dit even afgedekt weg in de koelkast.
- Snijd de komkommer in halve plakjes.
- Snijd de bospeentjes in julienne reepjes.
- Snijd de avocado in plakjes en blokjes.
- Vul je favoriete kommen met rijst, de gemarineerde zalm, de zeewiersalade en de groenten.
- Heb je marinade over? Schenk deze over je poke bowl en strooi tot slot de sesamzaadjes over de poké bowls.