Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bakje gemengde bospaddenstoelen
- 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 bakje kastanjechampignons (fijngehakt, schoongeveegd)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 800 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter kookroom
- 1 handje amandelschaafsel
- 100 gram tortellini gevuld met kaas
Bereidingswijze
- Snijd de bospaddenstoelen en champignons in grote stukjes. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
- Voeg de paddenstoelen, kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
- Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.