Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kilo mosselen
- 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
- 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bouquet garni (takje tijm, 2 laurierblaadjes en een paar takjes peterselie met een stukje keukentouw tot een bosje gebonden)
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 glas droge witte wijn
- 2 el crème fra√Æche
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereiding
- Was de mosselen grondig onder stromend koud water.
- Gooi de mosselen weg die kapot zijn, of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de kookpan met wat olie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bouquet garni toe en fruit ook kort even mee.
- Blus af met de witte wijn en laat even inkoken.
- Voeg dan de mosselen toe en kook op hoog vuur, met de deksel op de pan, 5 tot 8 minuten, of totdat alle schelpen openstaan. Kook beslist niet langer dan nodig, anders worden de mosselen taai!
- Voeg halverwege de kooktijd de crème fra√Æche toe en schud de mosselen een keer om.
- Bestrooi de mosselen met de fijngehakte peterselie en serveer direct.