Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 flinke tl tomatenpuree
- 4 trostomaten (in partjes)
- 2 dl droge witte wijn (bv Sancerre, ook lekker om erbij te drinken)
- 4 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 1 kg mosselen (nagekeken en onder stromend water gespoeld)
- 1 bosje peterselie (fijngesneden)
- versgemalen peper en zout
Voorbereiding
Steek de BBQ aan en laat op temperatuur komen.
Bereidingswijze
De tomatensaus
Verwarm de olie in een koekenpan fruit hierin de ui
en de knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de tomatenpuree en tomaten toe en bak eventjes mee, blus af met de wijn. Voeg laurier en tijm toe en laat een minuut of 10 zachtjes stoven, laat dan iets afkoelen.
De mosselen
Doe de mosselen in een pannetje en schenk er de saus over.
Zet het pannetje met het dekseltje erop op de BBQ en laat de inhoud in ca 10 minuten gaarstomen. NIET OMSCHUDDEN: ZEER HEET!!!!
Bestrooi als de mosselen openstaan met de peterselie en dan gewoon gezellig genieten van dit heerlijke pannetje gezondheid uit de zee!