Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kippedijen
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
- Peper en zout
Bereiding
- Rasp de zest van 1 citroen. Dat is de buitenste laag van de schil. Niet verder dan de gele laag want de witte onderlaag is bitter. Gooi het in een ruime schaal waar straks de kippedijen bij in kunnen. Snij de citroen door midden en leg ze apart.
- Snipper de knoflook of rasp het als je een scherpere knoflooksmaak wilt. Doe de oregano, olijfolie en verse peterselie erbij. Breng op smaak met een peper en zout.
- Doe de kippedijen erbij, roer alles goed door en laat alles gekoeld een uur of 3 intrekken.
- Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C
- Rijg de kippedijen aan 2 spiesen. Dat is straks makkelijker als ze gekeerd moeten worden.
- Maak het rooster schoon en leg de Spiesen aan de koele kant zodat ze even op temperatuur kunnen komen.
- Leg de halve citroenen met de snijkant aan de hete kant totdat ze mooie grill strepen hebben.
- Nadat je een kerntemperatuur hebt bereikt van ongeveer 65°C dan leg je de spiesen aan de hete kant om ze af te grillen tot een kerntemperatuur van 80°C.
- Laat de spiesen een paar minuten liggen voor je ze aansnijdt. Knijp een beetje gegrilde citroen uit boven de kip en serveer.