Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukken kabeljauwhaas (elk 150 g)
  • peper en zout
  • 2 klontjes boter
  • 1 tomaat

Voor de saus

  • 1 ui
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 eetl peterselie
  • 1 eetl dragon
  • 4 eetlepels paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180¬∞C.
  • Snipper de ui zeer fijn. Snijd de tomaat in schijfjes.
  • Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met fijngesnipperde ui en tomatenschijfjes. 
  • Leg er de vis op, peper en zout en overgiet met witte wijn. 
  • Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Bak 20 minuten.
  • Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.
  • Giet het braadvocht over in een sauspan en laat voor ¬º inkoken. 
  • Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen. 
  • Laat van het vuur een klontje boter smelten in de saus en voeg de tuinkruiden toe.
  • Giet de saus over de vis en serveer met gekookte aardappelen of puree.