Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kabeljauw met zeekraal

voor 2 personen | bereidingstijd ongeveer 40 minuten

  • 300 gr kabeljauw, in 2 stukken van 150 gr
  • 1 venkelknol
  • 250 gr zeekraal
  • (room)boter om in te bakken
  • olijfolie
  • citroen
  • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd (optioneel)
  • aardappels (optioneel)

Was de zeekraal voordat je het gaat bereiden goed en haal de harde delen van de takjes. Snijd de venkelknol in dunne plakken.
Verhit een beetje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de rode ui, zeekraal en venkel in zo’n 5 minuten beetgaar. Breng de groente op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Verhit in een koekenpan een klontje roomboter en bak de kabeljauw in 5 minuten gaar en bestrooi de vis met wat peper en zeezout.
Serveer de kabeljauw op een bedje van de gewokte groente. Lekker met gekookte (nieuwe!) aardappels mocht je er een wat stevigere maaltijd van willen maken.