Voor 4 personen
- 1 kg schouderkarbonade
- zout, peper
- 2 eetlepels bloem
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 teentje knoflook, uit de knijper
- 1 eetlepel paprikapoeder, mild
- 1 eetlepel paprikapoeder, pikant
- 1 theelepel karwijzaad
- 6 eetlepels ketchup
- 100 ml rode wijn
- 1 bekertje crème fra√Æche
Bereiding
- Verwijder de botten uit de karbonades (of laat de slager dit doen) en snij het vlees in stukken. Bestrooi met de zout, peper en bloem.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de spekreepjes in 2 minuten zachtjes uit. Voeg het vlees en de uit toe en bak 3 minuten mee totdat het vlees rondom bruin is. Roer de rode paprika, knoflook, paprikapoeder en het karwijzaad erdoor en laat even meebakken. Voeg de ketchup, wijn en 100 ml water toe. Stoof in ca 1 uur gaar. Roer vlak voor het opdienen de crème fra√Æche erdoor. Lekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade.