Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hazenrug met romige portsaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 hazenrug
  • zout en peper
  • 1 el olie
  • 1 el roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml port
  • 200 ml wildfond
  • 1 el veenbessen- of cranberrycompote
  • 3 el appelazijn of andere fruitige azijn
  • 200 ml slagroom

Bereiding

  • Haal de hazenrug ruim van tevoren (minimaal 1 uur) uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een koekenpan met de olie en de boter. Dep de hazenrug goed droog met keukenpapier en bestrooi hem aan beide kanten met zout en peper. Bak de hazenrug circa 1 tot 2 minuten aan beide kanten goudbruin en leg hem in een ovenschaal. 
  • Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 20 minuten in de oven. Het vlees moet nog rosé zijn vanbinnen. Haal het vlees uit de oven en laat onder het aluminiumfolie even rusten.
  • Bak in het braadvet van het vlees de sjalotten aan en blus af met de port.
  • Laat op hoog vuur inkoken en voeg dan de wildfond, compote en azijn toe.
  • Kook dit voor ongeveer de helft in en roer dan de slagroom erdoor. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de saus nog ongeveer 5-10 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Houd de saus warm.
  • Snijd de hazenrugfilets met een vlijmscherp mes van het bot af en vervolgens in mooie plakken
  • Leg het vlees op een bord en schenk de portsaus eroverheen.