Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hazenpeper

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 hazenbouten
1,5 fles rode wijn
1 bol knoflook, gepeld
1 wortel, in blokjes gesneden
1 rode ui, fijngesneden
200 g knolselderij, in blokjes gesneden
1 prei, fijngesneden
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
4 kruidnagels (1 per bout)
4 jeneverbessen (1 per bout)
2 laurierblaadjes
1 eetlepel maizena
boter
zout
zwarte peper uit de molen

Bereiding
Marineer de bouten 48 uur in de rode wijn met de gepelde tenen knoflook, wortel, ui, knolselderij, prei, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en 2 laurierblaadjes.
Haal de bouten uit de marinade en dep ze droog.
Zeef de marinade en houd de groente en kruiden apart.
Zet in de boter eerst het vlees aan.
Zet daarna de groente aan. Doe vlees en groente met de kruiden bij elkaar en blus af met de rode wijn van de marinade. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het gerecht ongeveer 3 uur stoven op laag vuur of zet het een nacht op 90°C in de oven.
Haal de bouten uit de pan en giet het vocht door een zeef.
Kook het vocht in tot een derde en maak de saus af door een beetje maizena en een klont boter toe te voegen. Hierdoor bindt de saus.
Leg de hazenbouten in 4 diepe borden. Doe de saus bij de bouten en garneer met een lepel geslagen room.