Ingrediënten
- 400 g worteltjes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd
- 12 champignons, steeltjes eraf
- 2 preien, boven- en onderkant eraf, in ringen
- handvol groene asperges, stugge onderkant eraf
- 1 venkelknol, in partjes
- 2 courgettes, boven- en onderkant eraf, in de lengte gehalveerd, in flinke stukken
- 1 eetlepel fijngesneden verse tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel wittetruffelzout of grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
- Schep de groentes in een grote schaal om met de tijm, olijfolie en azijn.
- Doe de groentes in een grote braadslede en zet deze 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, schud de braadslede een paar keer flink en zet nogmaals 10 minuten in de oven of tot de groentes gaar, goudkleurig en zacht zijn.
- Bestrooi met wittetruffelzout of grof zeezout en dien meteen op.