Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gr bloemkool
- 500 ml bouillon bijv groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 50 ml kookroom of sojaroom
- 2 el olijfolie
- 1 tl oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool met de olijfolie en oregano in een kom. Meng dit door elkaar en verdeel de bloemkool daarna over een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui in partjes en maak de knoflooktenen schoon. Leg de ui en knoflook erbij op de bakplaat. Bak dit ongeveer 30 minuten in de oven totdat de bloemkool (redelijk) zacht is. Ondertussen kun je een keer alles even doorscheppen.
- Daarna doe je de geroosterde bloemkool, ui, knoflook, bouillon en kookroom in een blender en maal je de soep goed fijn. Je kunt uiteraard ook een staafmixer gebruiken.