Ingrediënten voor 4-6 personen
- 25 g boter
- 80 ml olijfolie
- 2 preien, alleen het witte deel, in ringen
- 2 takjes tijm, blaadjes afgehaald
- 2 courgettes, in repen geschaafd, zonder het zachte deel
- 375 g bladerdeeg op rol
- 120 g geitenkaas, in plakken
- 2 el melk
- 150 g verse of diepvriesdoperwten
- 150 g sugarsnaps
- 1 el rodewijnazijn
- 2 tl vloeibare honing
- 1 tl dijonmosterd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een pan met 1 el olie. Voeg de prei en tijm toe en laat 10 min. bakken.
- Doe de courgettes in een kom, voeg zout en peper toe en schep om met 1 eetlepel olie.
- Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijd de randen recht, kerf er een rand in van 2 cm en bestrijk met melk.
- Verdeel de prei en courgettes binnen de rand en bedek met kaas.
- Schuif het deeg op de bakplaat en bak 12 min. Blancheer de erwten en sugarsnaps 3 min. Spoel af met water, laat uitlekken en leg op de taart.
- Meng de overgebleven olie, azijn, honing en mosterd en geef deze dressing bij de taart.