Ingrediënten voor 4 personen
- 2 tomaten (ontveld)
- 1 teen knoflook
- 6 el olijfolie extra vierge
- 50 g zwarte olijven (zonder pit)
- 20 g kappertjes
- 4 tonijnsteaks (ontdooid)
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij.