- 2 kilo mosselen
- 4 lente-/bosuitjes (in ringen)
- 250 milliliter witte wijn
- 6 sneeën witbrood (zonder korst)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 eetlepels pesto
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- grof zeezout
Bereiding
- Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.
- Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
- Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
- Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
- Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill