Ingrediënten
- 250 ml goede olijfolie, liefst extra virgen
- 2 biologische citroenen
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn of tijm
Bereiding
- Was en droog de citroenen en schil met behulp van een dunschiller het citroenschil in dunne repen zonder al te veel van het wit mee te schillen.
- Pers het sap van de citroenen uit en zet deze apart.
- Verhit een steelpannetje met de olijfolie met citroenschillen en de gedroogde rozemarijn of tijm als je die gebruikt.
- Zodra de citroenschillen boven komen drijven haal je de pan van het vuur en laat je de olie afkoelen tot kamertemperatuur. Giet alles door een fijne zeef, waarbij je de olie opvangt in een steriele fles of pot.
- Schenk het citroensap bij de verkregen citroenolie. Draai de fles dicht of sluit de pot en schud alles goed om voor gebruik.
- Bewaar de olie tot maximaal 6 maanden in de koelkast. De olie zal wat gaan stollen dus haal 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.