Ingrediënten
- 400 gram rode druiven
- 2 eetlepels appelazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 bollen burrata
- 20 gram verse basilicum
- 1 theelepel suiker
- Peper en zout
- Satéstokjes
Bereiding
- Pers de knoflook. Meng met het venkelzaad, de azijn, de olie en suiker en breng op smaak met peper en zout. Meng de druiven met de dressing. Laat in een schaal enkele uren marineren.
- Haal de druiven uit de dressing en rijg steeds 5 druiven op een prikker. TIP: laat de satéstokjes eerst in water weken. Zo verbanden ze niet en kun je ze makkelijk draaien. Bewaar de dressing en zet apart.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de druivenspiesjes in 2 minuten gaar.
- Verdeel de gescheurde burrata met 2 spiesjes per persoon op een bord.
- Maak af met de dressing, basilicum en zout.