Gratis verzending vanaf € 100

di-vr 9:00-18:00 | za 9:00-17:00 | 070-3862441

Logo_Wijnkoperij_van_Dop
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beroemde Hazenbout van Brasserie de Koepel!

Gestoofde hazenbout met peperkoeksaus

Ingrediënten voor 4 personen 
4 Hazenbouten (middel)                      
Marinade:

  • 1 liter Rode wijn
  • Beetje azijn
  • 1 Ui gesneden
  • Laurier
  • Foelie
  • Jeneverbessen
  • Kaneel
  • Kruidnagel
  • Gekneusde peper
  • Knoflook

Overig

  • Boter
  • Jus de Veau
  • Peperkoek
  • Preiselbeeren compôte
  • Zilveruitjes                          
  • Croutons
  • Olijfolie om af te dekken

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Marineer de bouten 3 dagen in de marinade in de koelkast. Dek de schaal af met een laagje olijfolie zodat er geen zuurstof bij kan komen.
  • Bouten droog deppen en aanbraden.
  • Uien en kruiden (uit de marinade) zeven en aanbakken.
  • Beetje van de marinade bij de bouten en de uien doen.
  • Halve peperkoek en compôte toevoegen.
  • Onder zetten met jus de veau en laten garen.
  • Serveren met zilveruitjes, champignons, spruitjes, spekjes, peterselie en croutons.
  • Serveren met aardappelpuree.