Gestoofde hazenbout met peperkoeksaus
Ingrediënten voor 4 personen
4 Hazenbouten (middel)
Marinade:
- 1 liter Rode wijn
- Beetje azijn
- 1 Ui gesneden
- Laurier
- Foelie
- Jeneverbessen
- Kaneel
- Kruidnagel
- Gekneusde peper
- Knoflook
Overig
- Boter
- Jus de Veau
- Peperkoek
- Preiselbeeren compôte
- Zilveruitjes
- Croutons
- Olijfolie om af te dekken
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Marineer de bouten 3 dagen in de marinade in de koelkast. Dek de schaal af met een laagje olijfolie zodat er geen zuurstof bij kan komen.
- Bouten droog deppen en aanbraden.
- Uien en kruiden (uit de marinade) zeven en aanbakken.
- Beetje van de marinade bij de bouten en de uien doen.
- Halve peperkoek en compôte toevoegen.
- Onder zetten met jus de veau en laten garen.
- Serveren met zilveruitjes, champignons, spruitjes, spekjes, peterselie en croutons.
- Serveren met aardappelpuree.